Twintig jaar Restaurant Indrapura!

15 december 2012Indrapura in de pers

Restaurant Indrapura opende in 1992 haar deuren. Dat betekent twintig jaar Restaurant Indrapura! Reden genoeg om hierbij stil te staan. en bestaat dus twintig jaar. Reden genoeg om hierbij op een gepaste manier stil te staan. Dat doen we door bijvoorbeeld een jubileum menu* aan te bieden, waarvan we de opbrengst (deels) doneren aan kindertehuis Asmara Pohsanthen op Bali.

*Let op: het jubileummenu is nu niet meer geldig.

Allereerst een stukje geschiedenis. De opening van het restaurant ging vooraf aan een flinke verbouwing van het voorheen al gevestigde Chinees/Indische restaurant  ‘Indrapoera’ dat  indertijd reeds dertig jaar bestond. Het restaurant was toen al een begrip op het Rembrandtplein, waar Max Tailleur en vele andere Nederlandse  artiesten van die tijd furore maakten. Menigeen had zijn eerste kennismaking met de heerlijke authentieke Oosterse keuken.

Innoverende gerechten

Het  nieuwe Indrapura werd ingericht als sociëteit, terugdenkend aan de roemruchte Nederlands Indische jaren. Kenmerken hiervan zijn prachtige houten vloeren, grote wandkasten, okerkleurige wanden en comfortabele rotan fauteuils, opgefleurd door exotische prenten en lampen.

Optreden twintig jaar restaurant indrapura

Twintig jaar Indrapura

Daarnaast is de service vriendelijk en werd de keuken – onder de bezielende leiding van onze Chef Kokkin Paula Toorop – een oase van smaakvarianten, vermengd met hedendaagse kwaliteitsproducten. Dit leidde tot verassende innoverende gerechten uit de Indonesische keuken die onze reputatie vormde. Als bekroning daarvan mochten wij onlangs zelfs zijne Koninklijke hoogheid Prins Willem Alexander van Oranje en zijn gevolg serveren!

Wereldwijnen en specerijen

Ook aan wijn drinken bij Indonesische gerechten werd aandacht besteed. Men meende dat bier een ideale begeleider zou zijn, maar dat idee is reeds achterhaalt door toedoen van onze vele trouwe gasten. Bier geeft juist een vol gevoel. Met een goede wijn/spijs-combinatie kunnen kruidige gerechten zelfs beter tot hun recht komen.

Rijsttafel Indonesisch restaurant Indrapura

Rijsttafel Indonesisch restaurant Indrapura

Door te kiezen voor de juiste nieuwe wereldwijnen kan men steeds vaker genieten van de heerlijke geurige combinatie van wijn en specerijen uit onze soms pittige keuken. Een keuken die onze vermaarde rijsttafels beroemd maken. En als een van de weinigen bieden wij in het weekend nog steeds populaire jazz pianomuziek, live gespeeld.

Gasten uit de hele wereld

Door de jaren heen kreeg Restaurant Indrapura ook veel naamsbekendheid buiten Nederland. Dat was mogelijk door het Internet: wij lanceerden in de negentiger jaren – als een van de eerste restaurants – een website. Hierdoor konden ook onze buitenlandse gasten over de hele wereld snel kennismaken met wat onze Indonesische keuken te bieden had.

Serre Indonesisch Restaurant Indrapura Amsterdam

Serre Indonesisch Restaurant Indrapura

De ruime media-aandacht in kranten, bladen en travel guides, evenals in vermaarde tv programma’s, zoals ‘The $ 40,- a day show’ onderstreept dit. De aandacht leidde tot een constante stroom van enthousiaste gasten. Dit – maar ook onze roemruchte historie van Hollandse VOC-specerijen – resulteerde in een enorme toevlucht van gasten uit de hele wereld – zowel zakelijk als privé. We kunnen dan ook spreken van Restaurant Indrapura  ‘…een Indonesisch etablissement met internationale allure…’.

Steun aan kindertehuis Bali

Stichting Giri Asih Nederland

Stichting Giri Asih

In het kader van onze MVO-zorg voor de minderheden (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen), steunt directeur/oprichter en Indrapura restaurateur Peter ten Cate Stichting Giri Asih. Deze stichting steunt onder andere het kindertehuis Asmara Pohsanthen op Bali. Hiermee wordt een basis gelegd voor kinderen die onze hulp en aandacht verdienen.

Wij hebben onlangs het ‘Pohsanthen Rijsttafel’-jubileum menu aangeboden en doneerden €5,- p/p aan deze jubileumactie.

Welkom bij Indrapura,
Selamat Datang