Benefiet theateravond levert € 20.000 op

door | 25 november 2011 | MVO

De theatervoorstelling van De stichting Giri Asih Nederland heeft zondag 30 oktober € 20.000 opgebracht. Het geldbedrag is bestemd voor Kindertehuis Pohsanten op Bali in Indonesië. De stichting helpt onder andere weeskinderen in Indonesië. De voorstelling werd gehouden in Festino aan het Norderstedtplein in Zwijndrecht.

Benefiet theateravond Giri Asih

Benefiet theateravond voor stichting Giri Asih

Bezoekers van de benefietavond genoten van een overheerlijk Indonesisch buffet. Daarna las schrijfster Yvonne Keuls voor uit eigen werk. Ook verkocht en signeerde ze haar boeken. Verder traden diverse artiesten op, waaronder zangeres Justine Pelmelay. Zij werd bekend door haar optredens bij de Swinging Soul Machine, The Jody Singers en natuurlijk haar deelname aan het Eurovisie Songfestival. De zang- en dansgroep Masohi presenteerde traditionele Indonesische zang en dans. Verder gaven Dewi Tencate, Lisette Mierop, Amy Jaquet en Black & Blond acte de présence. Zanger Dirk-Jan Deelen presenteerde de avond.

Over de stichting

Stichting Giri Asih bouwde een kindertehuis in Pohsanten op Bali. Dat was mogelijk dankzij de financiële hulp van Lions Rhoon-Oude Maas, Wilde Ganzen en NCDO. ‘Kepala Desa’, de burgemeester van Pohsanten, opende het weeshuis op 20 juni 2010 officieel.

Inmiddels is er ook een kleuterschool, een bibliotheek en een computerruimte gebouwd. Dat was mogelijk dankzij Impulsis, het loket voor particuliere initiatieven op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. Deze faciliteiten zijn niet alleen bedoeld voor de kinderen uit het tehuis. Ook de dorpskinderen en hun ouders maken er gebruik van. Zo kan een positieverbetering in de maatschappij worden bewerkstelligd.

Stichting Giri Asih besteedt de opbrengst van deze culinaire theateravond aan de aankleding van de nieuwe gebouwen en de aanleg van internet. Informatie vindt u ook op www.giri-asih.nl

Reacties op dit bericht

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *