Authentieke recepten zorgen voor populariteit Indrapura

10 januari 2012Indrapura in de pers

De stijl van het opdienen van de rijsttafel als bewijs van het koloniale erfgoed van Indonesië – met authentieke recepten – is de reden waarom Restaurant Indrapura in Amsterdam zo populair is. Dat schrijft de gerenommeerde Indonesische chef-kok William Wongso in ‘Garuda Inflight Magazine’, een uitgave van de Indonesische nationale luchtvaartmaatschappij Garuda Indonesia.

Garuda Inflight Magazine

Garuda Inflight Magazine

Wongso schrijft lovend over Indrapura dat haar rijsttafel met vijftien verschillende soorten andere gerechten opdient. Wongso: “Voorbeelden zijn pittig gebakken aardappel wedges, kip in dikke kerriesaus, volgens de Indonesische keuken bereid, Rendang met gekarameliseerd rundvlees, kip saté en gemarineerde lamskotelet (etc, etc.). Maar de winnaar van alles was de kreeft in een exotische kokossaus. Dit was het hoogtepunt van de dinerervaring. De kosten – 45,00 euro per persoon – was elke cent waard. Geniet van uw Indonesische eetervaring.”

Lokale smaak

William Wongso schrijft in zijn artikel dat het nogal eens gebeurd dat Indonesisch restaurants buiten Indonesië de gerechten proberen aan te passen aan de lokale smaak. “Dit zorgt voor een onduidelijke identiteit van de Indonesische keuken”. Hij stelt dat dit gegeven niet geldt voor restaurant Indrapura.

De 63 jarige chef-kok is eigenaar van drie toprestaurants in zijn thuisland, alwaar hij ook geregeld op televisie is te zien in zijn eigen kookprogramma. William Wongso is eveneens verantwoordelijk voor de samenstelling van de menukaarten op de Garuda vluchten.

Het originele artikel in het Garuda Inflight Magazine.